Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone banany a'la Michel

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 szt
jaja 2 szt
cukier brązowy do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone banany a'la Michel

Odkrajam końcówki banana. Łyżką wyjmuję miąższ banana i wrzucam do miski i blenduję.
Oddziela żółtka od białek i umieszczamy je w dwóch różnych miskach. Każdą z mas miksuję.
Do białek dodaję szczyptę soli i ubijam na sztywną pianę,a do żółtek cukier i trochę cynamonu.
Po czym wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam i wkładam do foremek (w oryginalnym przepisie było do skórek banana, ale moje były ciemne, więc użyłam foremek).
Wypełniam foremki przygotowaną masą bananowo-jajeczną i wkładam do piekarnika rozgrzanego do ok 190 stopni na ok 10-15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2017 23:49
Bardzo lubię ten smak
Megi 05.02.2014 07:34
przepis na świetny deser
Pyszota 04.02.2014 22:10
ale pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak