Pieczone balsamiczne buraczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    500 gram
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

(przepis Jamiego Olivera)
Małe buraczki gotuj przez 15 minut, a następnie obierz je polej octem, oliwą. Dopraw świeżym oregano i solą morską. Przełóż na wyłożoną papierem blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lemon 22.10.2012 20:38
super
ilovebake 22.10.2012 20:35
mmmm smaczne
Małgorzata106 22.10.2012 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat