Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone bakłażany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
papryka zielona
pomidory
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone bakłażany

SKŁADNIKI: 4 duże bakłażany, 4 jajka, 2 łyżki oleju, 1 duża zielona papryka pokrojona w kostkę, 4 pokrojone w kostkę pomidory, 1 duża posiekana cebula, 1/4 łyżeczki pieprzu, pół łyżki roztartego czosnku, pół łyżeczki octu winnego, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Upiec bakłażany. Namoczyć w wodzie i zdjąć skórkę. Masę rozetrzeć widelcem - pokroiliśmy w kostkę. Na oleju smażyć cebulę, paprykę, pomidory, czosnek oraz ocet. Dodać bakłażany i dusić aż wyparuje cały płyn. Doprawić pieprzem. Dodać jajka. Dusić aż jajka się zetną. Doprawić solą i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.10.2011 13:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak