Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona wątróbka z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa kilka łyżek
olej do smażenia kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wątróbka z indyka

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać i pokroić w słupki.
Krok 1 - Pieczona wątróbka z indyka foto
2
Wątróbkę z indyka umyć, osuszyć na ręczniku i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Pieczona wątróbka z indyka foto
3
Do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oliwy z oliwek, dodać wątróbkę, marchew, zioła i przyprawy. Wymieszać.
Krok 3 - Pieczona wątróbka z indyka foto
4
Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Krok 4 - Pieczona wątróbka z indyka foto
5
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Krok 5 - Pieczona wątróbka z indyka foto
6
Cebulę dodać do wątróbki, wymieszać i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika. Podawać na ciepło z ziemniakami lub kaszą.
Krok 6 - Pieczona wątróbka z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak