Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona szynka z dzika z rozmarynem i kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z dzika 1 kg
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 10 szt
seler nać 2 suszonego łyżeczki
woda pół szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona szynka z dzika z rozmarynem i kolendrą

Do miseczki wrzucamy przyprawy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i rozgniecioną kolendrę w mozdzieżu, mieszamy.
Gotową mieszanką nacieramy mięso obwiązujemy sznurkiem pakujemy w woreczek foliowy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia mięso obsmażamy na oleju na złoto z każdej strony , przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą .Pieczemy 1 -1,5 godz w 180C podlewając od czasu do czasu płynem z dna naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2014 22:28
Na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak