pieczona szynka wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

  • marynata

  • oliwa

    4 łyżki
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso opłukać,osuszyć i przygotować marynatę z oliwy,przyprawy do mięsa wieprzowego,przyprawy do grilla,kucharka i drobno posiekanego czosnku wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i natrzeć z każdej strony mięso po czym odstawić w chłodne miejsce na ok.2-3godz.następnie w naczyniu opiec z każdej strony podlać wodą lub bulionem i gotować do miękkości,po ugotowaniu wyjąć i wystudzić tak upieczone mięsko kroić na cienkie plasterki i spożywać z pieczywem lub bułeczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 16.01.2014 12:27
Dla mnie pycha :-)
RenataZ-et 14.06.2012 16:16
pycha
IKrakowianka 23.03.2011 19:39
Świetna jest taka szynka
mirosława4 07.02.2011 13:52
nieszkodzi to się daje z umiarem
Adamorek 06.02.2011 22:51
nie za słona ta marynata wyjdzie bo we wszystkich tych mieszankach przypraw jest sól?
MAR3STA 06.02.2011 17:16
smaczne mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat