Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona szynka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
marynata
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona szynka wieprzowa

mięso opłukać,osuszyć i przygotować marynatę z oliwy,przyprawy do mięsa wieprzowego,przyprawy do grilla,kucharka i drobno posiekanego czosnku wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i natrzeć z każdej strony mięso po czym odstawić w chłodne miejsce na ok.2-3godz.następnie w naczyniu opiec z każdej strony podlać wodą lub bulionem i gotować do miękkości,po ugotowaniu wyjąć i wystudzić tak upieczone mięsko kroić na cienkie plasterki i spożywać z pieczywem lub bułeczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.01.2014 12:27
Dla mnie pycha :-)
RenataZ-et 14.06.2012 16:16
pycha
IKrakowianka 23.03.2011 19:39
Świetna jest taka szynka
mirosława4 07.02.2011 13:52
nieszkodzi to się daje z umiarem
Adamorek 06.02.2011 22:51
nie za słona ta marynata wyjdzie bo we wszystkich tych mieszankach przypraw jest sól?
MAR3STA 06.02.2011 17:16
smaczne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak