Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka nadziana czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1-1,5 kg
czosnek 10 ząbków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka nadziana czosnkiem

Czosnek obieram w mięsie robię 10 otworków (wbijając w nie nóż),w każdy otwór wkładam po ząbku czosnku .Całe mięso nacieram oliwą a później przyprawami .
Piekę w piekarniku nagrzanym do 180ć ponad godzinę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.10.2014 20:34
Pyszne :-)
marcia7 04.10.2014 17:58
doskonałe mięso
dodi 04.10.2014 17:24
mniam, mniam
Zdzisław 04.10.2014 16:12
dla mnie bardzo smaczne danie podano
adelajda 04.10.2014 15:56
Na ciepło i na zimno pycha
Wafelek2601 04.10.2014 15:16
Pyszna szyneczka
mw926 04.10.2014 14:27
pyszne mięsko
mirosława4 04.10.2014 14:26
prezentuje się smakowicie :)
IwonaDD 04.10.2014 13:22
piękna szyneczka! komplementy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak