Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Pieczona szynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
czosnek 2 zabki
oliwa 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
cebula 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka

Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę. Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody. Mięso należy piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.12.2013 21:58
super szynka :)
Katarzyna/kate1980 11.08.2012 22:45
super przepis
agnieszka189 06.03.2012 10:50
Takie domowe wędliny są najlepsze, kupione się nie umywają!
iza15 18.07.2011 23:54
mniam mniam
Wafelek2601 30.06.2011 00:14
super
szajba2 13.04.2011 16:20
super żarcie
Barbara55 19.02.2011 14:30
bardzo smaczne
gosia47-47 03.02.2011 14:14
uwielbiam ją :P
madi356 30.12.2010 08:57
upieczona w domku najlepsza:)
rakow2
rakow2 03.12.2010 14:20
apetyczna
Iwusia 26.06.2010 16:51
No pysznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak