Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
pieprz mielony szczypta
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka

Wszystkie przyprawy oprócz listka laurowego i ziela angielskiego mieszamy w misce. Obtaczamy i smarujemy nimi mięso. Następnie zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki do zamarynowania. Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia. Do tego dokładamy listka laurowego i parę ziarenek ziela angielskiego i łyżkę smalcu. Pieczemy w piekarniku godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 16.02.2013 09:57
bardzo smaczna
Milena87 27.12.2012 13:25
Smaczna szyneczka
Lemon 24.12.2012 10:43
pycha
adelajda 24.12.2012 06:15
smaczne
Renataj 23.12.2012 22:27
Domowa szyneczka bez konserwantów - super.
kokoszka
kokoszka 23.12.2012 21:57
dobre
magdziorka6 23.12.2012 21:26
domowe mięsko jest najleprze-wiemy co jemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak