Pieczona szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    80 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • Goździki całe Prymat

    5-6 szt.
  • ziele angielskie

    2 szt.
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć i osuszyć. Natrzeć solą, naszpikować goździkami i polać oliwą. Dołożyć połamany listek laurowy i ziele angielskie. Zawinąć w folię aluminiową, schować do lodówki na noc. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. godziny.
Szynkę można upiec z ziemniaczkami i podać do obiadu lub wystudzić i kroić na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 12.11.2012 11:58
świetne mięsiwo
Jodaj 21.07.2012 22:41
pyszna szyneczka
Justyna/Dzastus 18.07.2012 11:32
tez tak robiłam, bardzo lubie domowa szynkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat