Pieczona szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie

    2
  • Grill - przyprawa klasyczna

    5 łyżek
  • czosnek ząbki

    8
  • olej

    0.5 szkl
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona szynka foto
Jeden dzień wcześniej mięso marynujemy. Do oleju wsypujemy przyprawe do grilla, dodajemy ziele oraz liscie angielskie, sól oraz pieprz do smaku.
Krok 2 - Pieczona szynka foto
Obrane ząbki czosnku przeciskamy a nastepnie dodajemy do pozostałych przypraw. dodajemy garstkę majeranku i szczypte bazyli. wszystkie składniki dokłądnie mieszamy, do marynaty przekładamy mięso i odstawiamy do lodówki na 12-24h
Krok 3 - Pieczona szynka foto
Przed pieczeniem mięso wkładamy do specjalnego kuchennego rękawa. w zależnośći od wielkosci szynki pieczemy 1,5-2h. Gorące mięso kroimy w plastry i podajemy do obiadu
Krok 4 - Pieczona szynka foto
Pokrojone mięso podajemy do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 03.11.2012 18:27
mmm przepyszna
malaczarna23 13.04.2012 08:28
pycha
Izabela/bella81 25.10.2011 09:12
smaczna
Dorian 19.10.2011 13:23
pycha
Renia1 04.10.2011 18:38
uwielbiam takie miesiwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat