Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby 3 sztuki
por 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
szczypior 1 natka
natka koperku
natka pietruszki
pietruszka 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cytryna 1 sztuka
olej do smażenia
sos

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba z warzywami

Kroki postępowania

1
Ryby opłukać i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 minut.Pora,marchewki,szczypior ,natki przemyć.Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pietruszkę,cytrynę i pora pokroić na cieńsze plasterki.
Krok 1 - Pieczona ryba z warzywami foto
2
Ryby wyjąć z lodówki i włożyć w środek szczypiorek,odrobinę natki koperku i pietruszki,startą marchewkę oraz pokrojonego pora,pietruszkę i plaster cytryny.Nadziać wszystkie ryby.
Krok 2 - Pieczona ryba z warzywami foto
3
Blachę wysmarować olejem i przełożyć ryby.Obłożyć plastrami cytryny oraz resztą warzyw.Piec w piekarniku około 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu polać sosem.
Krok 3 - Pieczona ryba z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:20
uwielbiam rybki, super przyrządzona :)
Andysz 20.09.2012 07:55
rewelacja;)
Roksana1 19.09.2012 20:45
mniam:)
owca441 19.09.2012 19:57
bardzo lubię takie ryby
Bogusiaz 19.09.2012 19:34
wygląda ekstra!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak