Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i koperkiem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 płaty
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
koperek
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
rozmaryn
sok z cytryny
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i koperkiem.

Kroki postępowania

1
Rybę skrapiam sokiem z cytryny i nacieram z obu stron przyprawami(solą, pieprzem i rozmarynem). Cebulkę kroję w kosteczkę, czosnek siekam na drobniejsze kawałki.Posypuję rybę pokrojonym czosnkiem i cebulką oraz porządną dawką koperku.
Krok 1 - Pieczona ryba w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i koperkiem. foto
2
Na bazie oleju, ketchupu i koncentratu pomidorowego przygotowuję sos. Doprawiam go solą i pieprzem. Dobrze jest wymieszać składniki sosu trzepaczką, wtedy wszystkie wykorzystane produkty lepiej się połączą i olej nie będzie się oddzielać od pomidorowych dodatków.
Krok 2 - Pieczona ryba w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i koperkiem. foto
3
Rozsmarowuję pomidorową maź po rybie.Piekę rybę około 30 minut w żaroodpornym naczyniu w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Została zjedzona z ryżem i w ryżowym towarzystwie smacznie się komponowała.
Krok 3 - Pieczona ryba w sosie pomidorowym z czosnkiem, cebulą i koperkiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.06.2013 20:51
dla mnie pyszna ryba w sosie
owca441 13.12.2012 20:07
smaczna
Goya 13.12.2012 13:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak