Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta do smaku
pieprz 1 szczypta do smaku
cytryna 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba

Filety rybne ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej olejem. Przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę, wymieszać z posiekanym czosnkiem i cebulą, następnie umieścić na foli, tak, aby otaczały rybę. Dodać olej. Całość skropić sokiem z cytryny, a na wierzchu posypać koperkiem i ułożyć plasterki cytryny włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 22.12.2012 22:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak