Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona porowo cebulowa potrawka ze skrzydełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12 sztuk
cebula 3 sztuki
por 1 sztuka
ziemniaki 1\2 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
curry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona porowo cebulowa potrawka ze skrzydełkami


2.

Skrzydełka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawami , odstawiamy na pół godz do lodówki. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na ósemki a następnie posypujemy je w ziołami prowansalskimi Cebule obieramy,myjemy i kroimy półplastry. Pora także oscyszczamy i kroimy w plastry. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i i pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i pieczemy kolejny kwadrans.Nastepnie dodajemy cebuke, a na koniec pora..Całośc pieczemy jeszcze około kwadrans . Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.11.2015 21:25
ciekawy pomysł
Agnieszka-87-25 15.11.2015 08:42
smaczny obiad
jagoda5913 15.11.2015 00:47
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak