Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona polędwica wołowa

5.0
(252)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wołowa 1 kg
masło 3 łyżki

Marynata

olej rzepakowy 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 20 g
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Porada

Czas pieczenia można wydłużyć, ale należy go dostosować do stopnia wysmażenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwica wołowa

Przygotować składniki, mięso umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty połączyć, natrzeć nią polędwicę i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć masłem i piec minimum 20 minut w temperaturze 180°C w zależności od ulubionego stopnia wypieczenia polędwicy. Po upieczeniu mięso przełożyć na deskę, aby odpoczęło, a następnie pokroić w plastry i skropić powstałym podczas pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 20.04.2016 20:50
Piękne mięso
cukiereczek 20.04.2016 17:31
Prosty przepis na smaczne mięsko
Maridka19 20.04.2016 17:28
Piękna prezentacja potrawy . A takie polędwiczki muszą być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak