Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona pierś z kurczaka faszerowana bieszczadzką fetą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczkaka 2 sztuki
ser feta 100 g
bazylia 0,5 pęczka
słone ożeszki ziemne 50 g
olej słonecznikowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona pierś z kurczaka faszerowana bieszczadzką fetą

Bazylię myjemy, czosnek obieramy, ser kroimy w kostkę. Następnie wkładamy wszystko do blendera dodajemy orzeszki i miksujemy z dodatkiem odrobiny oleju (robimy coś ala pesto, ale dużo gęstsze).

Filety myjemy, nacieramy solą i pieprzem, następnie w każdej robimy głęboką kieszonkę, którą następnie nadziewamy serowo-bazyliowym farszem. Kieszonki spinamy wykałaczkami, a filety układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdym układamy łyżkę masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 25 minut do czasu do czasu podlewając stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.09.2015 00:00
smakowite roladki
leonkot 28.10.2013 15:17
dokładnie, miksujemy je z bazylią
aniagdz 28.10.2013 14:51
a orzeszki gdzie? do farszu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak