Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 1 duża

marynata

olej 6 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z indyka

Marynata: wszystkie składniki marynaty przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.
Pierś z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Pierś z indyka nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia, przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Po tym czasie ostrożnie zdejmujemy folię, odsłaniamy mięso i dopiekamy jeszcze około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak