Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
pierś z indyka
1 duża
marynata
-
olej
6 łyżek -
Musztarda sarepska Prymat
1,5 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
oregano
1 łyżka -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżka
Sposób przygotowania
Pierś z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Pierś z indyka nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia, przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Po tym czasie ostrożnie zdejmujemy folię, odsłaniamy mięso i dopiekamy jeszcze około 20 minut.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się