Pieczona pierś z indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z indyka

    1 duża

marynata

  • olej

    6 łyżek
  • Musztarda sarepska Prymat

    1,5 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: wszystkie składniki marynaty przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.
Pierś z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Pierś z indyka nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia, przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Po tym czasie ostrożnie zdejmujemy folię, odsłaniamy mięso i dopiekamy jeszcze około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat