Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 800 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
oregano

Porada

Smacznego

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z indyka

Pierś nacieramy przyprawami wymieszanymi z oliwą. Odstawiamy na noc w chłodnym miejscu. Następnie pieczemy przez ok. 45 min w temp. 180 stopni.
Pierś kroimy w plastry i podajemy z ryżem oraz sosem słodko-kwaśnym Vifon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.03.2014 20:57
bardzo fajne!!!
Janina 27.03.2014 10:46
Pyszny obiadek;)
Wafelek2601 27.03.2014 10:44
Aż chce się jeść
dodi 27.03.2014 10:20
ale apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak