Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona pierś z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka
sól
Czosnek suszony Prymat
czomber
kolendra
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona pierś z indyka

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać przyprawy i natrzeć nimi mięso. Zawinąć ciasno w folę spożywczą tak aby miało formę grubego wałka.Odłóżyć do lodówki na co najmniej 12 godzin.Nastepnie delikatnie zdjąć folię .Można mięso przewiązać sznurkiem i wsadzić do rękawa lub zawinąć w folię aluminiową i piec w temp 180st około 1 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.03.2014 20:06
uwielbiam indyka
kriko 27.12.2013 09:45
pyszna pieczen
Luki 26.12.2013 08:40
pyszna pieczen
Wiesława1 25.12.2013 21:29
pyszne mięsko
norweska20 25.12.2013 18:30
klasyka na obiad pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak