Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś kurczaka w sosie paprykowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 3 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
oliwki zielone 15 sztuk
czosnek 2 ząbki
wywar warzywny 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś kurczaka w sosie paprykowym

Do wywaru warzywnego dodajemy przeciśnięty czosnek, paprykę słodką oraz ostrą. Wkładamy w marynatę pierś i zostawiamy na dwie godziny. Po upływie tego czasu pierś układamy w naczyniu żaroodpornym, obok układamy posiekane cebule, duże kawałki papryk oraz pokrojone oliwki. Solimy całość i pieprzymy. Zalewamy pozostałością marynaty i pieczemy przez 40 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.06.2015 20:13
apetycznie wygląda
Ewelina1991 05.05.2015 09:43
pyszne mięsko
Anna169Hosz 05.05.2015 09:22
Smakowite mięsko.
VioletoweKucharzenie 05.05.2015 09:15
apetyczny obiad:-)
Wafelek2601 05.05.2015 08:40
Bardzo dobra
Maridka19 05.05.2015 08:33
Pyszniutkie danie
fotoviderek 05.05.2015 07:52
Świetnie się prezentuje :)
Pani Domu 05.05.2015 07:41
bardzo smacznie
zabcia117 05.05.2015 07:01
Świetny przepis!
Magda60 04.05.2015 23:30
apetycznie wyglada
Dawid97 04.05.2015 21:35
bardzo pyszna pierś
malgosia2661 04.05.2015 20:24
Musi być bardzo soczysta i aromatyczna ta pierś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak