Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona papryka z nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 szt
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
makaron z zupki chińskiej 2 szt
curry 1 lyzeczka
olej 4 lyzki
cebula 1 szt
oliwka zielona 6 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona papryka z nadzieniem

Z papryki odcinam gore i wydrazam nasionka.
Mieso mielone podsmazam na oleju i dodaje pokrojona w kostke cebule. Smaze kilka minut. Dodaje makaron z zupki chinskiej i podlewam danie 1/2 szklanki wody. Dodaje przyprawy: sol, pieprz, curry i papryke slodka. Mieszam i dusze potrawe kilka minut az makaron wchlonie wode.
Papryke ukladam w zaroodpornym naczyniu i napelniam farszem. Przyozdabiam zielonymi oliwkami. Zapiekam w nagrzanym do 200 st piekarniku ok. 20 minut. Idealnie smakuje z sosem pomidorowym lub wloskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.06.2013 18:00
ciekawie wyglada
m1monika 18.01.2013 22:55
zjadłabym z przyjemnością :-)
dorotka0000025 14.01.2013 15:25
dziekuje
Aleksandraa 07.01.2013 19:46
świetne papryczki
dorotka0000025 27.10.2012 10:14
polecam przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak