pieczona papryka z nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    6 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • makaron z zupki chińskiej

    2 szt
  • curry

    1 lyzeczka
  • olej

    4 lyzki
  • cebula

    1 szt
  • oliwka zielona

    6 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki odcinam gore i wydrazam nasionka.
Mieso mielone podsmazam na oleju i dodaje pokrojona w kostke cebule. Smaze kilka minut. Dodaje makaron z zupki chinskiej i podlewam danie 1/2 szklanki wody. Dodaje przyprawy: sol, pieprz, curry i papryke slodka. Mieszam i dusze potrawe kilka minut az makaron wchlonie wode.
Papryke ukladam w zaroodpornym naczyniu i napelniam farszem. Przyozdabiam zielonymi oliwkami. Zapiekam w nagrzanym do 200 st piekarniku ok. 20 minut. Idealnie smakuje z sosem pomidorowym lub wloskim.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.06.2013 18:00
ciekawie wyglada
m1monika 18.01.2013 22:55
zjadłabym z przyjemnością :-)
dorotka0000025 14.01.2013 15:25
dziekuje
Aleksandraa 07.01.2013 19:46
świetne papryczki
dorotka0000025 27.10.2012 10:14
polecam przepyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat