Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z dodatkiem fety.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 10 szt
ząbki czosnku 2 szt
ser feta 200 g
sól do smaku 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
oliwa 5 łyżek

Porada

Polecam kupić prawdziwy ser feta z mleka owczego,koziego lub mieszanki tych obu.Prawdziwy ser feta pływa w mlecznej słonej zalewie i nie jest zbyt tłusta ;-) Paprykę przechowuję przez kilka dni w lodówce i podjadam :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z dodatkiem fety.

Papryki w całości piec w rękawie w 170 stopniach godzinę.
Następnie wyjąć i wystudzić,ale nie wyjmując z rękawa.
Wystudzoną paprykę delikatnie oczyścić i obrać ze skórki.
Pokroić na wąskie paseczki i odstawić na przynajmniej godzinę w chłodne miejsce.
Odlać sok,który puściła papryka.
Dodać oliwę,bazylię,czosnek i doprawić solą do smaku.
Delikatnie wymieszać.
Na koniec dodać fetę pokrojoną w drobną kostkę i ponownie delikatnie wymieszać.
Pyszna i pożywna przekąska dla smakoszy papryki :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.08.2015 18:59
na pewno pysznie smakuje
adelajda 19.10.2014 07:48
Będzie mi smakowała :)
Bernadeta1 16.10.2014 16:11
bardzo pomysłowa przekąska
Wacław 04.10.2014 09:51
dla mnie pycha !!!
monikalangier 03.10.2014 19:40
Ciekawe polaczenie
Kolorowa 03.10.2014 19:25
Pysznie się prezentuje !
Konczi 03.10.2014 18:46
Jestem pewna, że bardzo by mi Twój pomysł smakował :)
cukiereczek 03.10.2014 17:32
wyśmienicie wygląda
Malinka 03.10.2014 16:38
Ależ to apetycznie wygląda, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak