Pieczona papryka z dodatkiem fety.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    10 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ser feta

    200 g
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Bazylia suszona Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki w całości piec w rękawie w 170 stopniach godzinę.
Następnie wyjąć i wystudzić,ale nie wyjmując z rękawa.
Wystudzoną paprykę delikatnie oczyścić i obrać ze skórki.
Pokroić na wąskie paseczki i odstawić na przynajmniej godzinę w chłodne miejsce.
Odlać sok,który puściła papryka.
Dodać oliwę,bazylię,czosnek i doprawić solą do smaku.
Delikatnie wymieszać.
Na koniec dodać fetę pokrojoną w drobną kostkę i ponownie delikatnie wymieszać.
Pyszna i pożywna przekąska dla smakoszy papryki :-)
Kejti
Polecam kupić prawdziwy ser feta z mleka owczego,koziego lub mieszanki tych obu.Prawdziwy ser feta pływa w mlecznej słonej zalewie i nie jest zbyt tłusta ;-) Paprykę przechowuję przez kilka dni w lodówce i podjadam :-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 16.08.2015 18:59
na pewno pysznie smakuje
adelajda 19.10.2014 07:48
Będzie mi smakowała :)
Bernadeta1 16.10.2014 16:11
bardzo pomysłowa przekąska
Wacław 04.10.2014 09:51
dla mnie pycha !!!
monikalangier 03.10.2014 19:40
Ciekawe polaczenie
Kolorowa 03.10.2014 19:25
Pysznie się prezentuje !
Konczi 03.10.2014 18:46
Jestem pewna, że bardzo by mi Twój pomysł smakował :)
cukiereczek 03.10.2014 17:32
wyśmienicie wygląda
Malinka 03.10.2014 16:38
Ależ to apetycznie wygląda, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat