Pieczona panierowana pierś z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól czosnkowa

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • przyprawa do indyka

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżeczki
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • oliwa

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
Olej wymieszać z przyprawami, solą czosnkową i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 2 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
Mięso podzielić na porcje, pokryć marynatą, odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 3 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
Po tym czasie kawałki mięsa obtaczać w bułce tartej i ułożyć w wysmarowanym lekko olejem naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa skropić oliwą (nie jest to konieczne).
Krok 4 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
Piec w 180 stopniach na rumiano (ok. 50 minut). W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 25.02.2014 07:15
Chętnie bym spróbował :)
mic 07.07.2012 17:28
cos co lubiłemm , lubię i lubieć będę
halina55 05.05.2012 18:16
Mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat