Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pachwina

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pachwina 1 1/2 kg
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyż
paprka ostra szczypta
majeranek 1-2 łyż
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pachwina

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną pachwinę dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Następnie papryką słodką wymieszaną z ostro. Całość obsypujemy majerankiem i układamy liście laurowe. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Pieczona pachwina foto
2
Mięso przekładamy do rękawa foliowego i szczelni zamykamy.
Krok 2 - Pieczona pachwina foto
3
Pieczemy ok 1 godzinę w 200 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Pieczona pachwina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.09.2013 23:34
super przepis
Adam/ZUB3R 04.06.2013 22:10
smaczne mięso
Alex_M 29.05.2013 16:23
super wygladą
Aannkaa82 08.05.2013 21:04
Dziękuję za wyjaśnienie :)
Pietruszka 03.05.2013 22:31
to jest mięso, które mój ojciec często kupuje w sklepie mięsnym. Nie w każdym sklepie można je kupić. Najczęściej można spotkać w miejscach gdzie jest możliwość kupienia np. ćwiartkę świnki lub innego zwierza. Pachwina jest podobna do boczku. Tyko jest bardziej tłusta i o wiele tańsza.
Aannkaa82 03.05.2013 19:39
Może moje pytanie bedzie dziwne, może głupie... ale musze je zadać :) czy ta część mięsa ma jakąś inną nazwę? bo nie widziałam nigdy w sklepie pachwiny. A ze dociekliwy człek ze mnie to chciałabym sie dowiedzieć co to za miesko :) tym bardziej że wygląda apetycznie.
bogusia19 03.05.2013 14:47
robię tak czasami
w mojej kuchni 03.05.2013 14:08
lubię tak przyrządzone mieso..
dodi 03.05.2013 13:54
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak