Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona miruna

5.0
(58)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 400 g
czosnek 3 ząbki
cytryna 1 szt
koperek kilka gałązek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona miruna

Filety z miruny osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce przygotować mieszankę przypraw :pieprz cytrynowy, pieprz biały, Kucharek, papryka(proporcje w zależności od upodobań). Cytrynę sparzyć i pokroić w pół-talarki a czosnek w plasterki, gałązki kopru dokładnie umyć. Rybę natrzeć mieszanką przypraw i ułożyć na żaroodpornym naczyniu. Na rybę położyć czosnek, cytrynę i gałązki kopru, polać łyżką oliwy. Piec pod przykryciem z piekarniku nagrzanym do 180* przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.12.2014 08:58
bardzo ładnie i apetycznie
luna76 01.05.2014 07:33
fantastyczna rybka :!
idealme 30.04.2014 22:33
smaczna rybka!
Konczi 30.04.2014 22:03
świetna jest
pajbek 30.04.2014 21:54
Pyszna rybka :-)
Ania84 30.04.2014 21:41
bardzo smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak