Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA MARCHEWKA Z IMBIREM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kilogram
imbir starty 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
masło klarowane 2 łyżki
oliwa do podlania
sok z cytryny 1 łyżka
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA MARCHEWKA Z IMBIREM

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Marchewkę obrać, pokroić na mniejsze części, włożyć do miski, doprawić solą morską i dodać składniki marynaty: imbir, starty czosnek, posiekaną chili lub ostrą paprykę, kurkumę, masło i sok z cytryny.
Wszystko wymieszać obtaczając marchewkę w marynacie. Ułożyć ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 45 minut aż marchewka będzie miękka. Na 15 minut przed końcem polać marchewki miodem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.12.2016 22:13
smaczny obiadek :) Lubię warzywa i mięska z imbirem i tymiankiem :)
anka1988 23.12.2016 20:45
bardzo mnie ten przepis zaciekawił, super przekąska
RenataZ-et 23.12.2016 19:24
pychotka :)
Agnieszka-87-25 23.12.2016 15:59
pychota :))
pestka 23.12.2016 12:37
smaczny dodatek do obiadu
Edith85 22.12.2016 23:02
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak