Pieczona łopatka z listkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa (bez kości)

    1,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • czosnek w kostkach

    2 szt
  • grill pikantny

    4 łyżki
  • liść laurowy

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatke kładziemy listkami do dołu)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 22.11.2011 11:51
fajna
Magdalena80 15.08.2011 13:08
apetycznie, aż poczułam zapach :)
accee 13.01.2011 22:56
hmmmm
Ewa104 09.09.2010 18:50
Fajne mięsko, fajne!
Agnieszka191 27.08.2010 19:21
Wypróbuje
pauluna 24.08.2010 16:14
pyszne
RenataZ-et 23.08.2010 21:31
Bardzo apetyczne zdjęcie :)
Monika193 23.08.2010 19:49
będzie pyszny
plocia 23.08.2010 11:31
liść laurowy dodaje smaku
jolek9 20.08.2010 08:02
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat