Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka wieprzowa z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1 kg
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
olej 2 łyżki
jabłko 1 średnie
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka wieprzowa z jabłkiem

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy przyprawę do mięsa, majeranek, pieprz ziołowy i liście laurowe. Cebulę kroimy w piórka. Jabłko obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Dolewamy olej, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C. Po ok. 10 minutach zwiększamy temperaturę do 220*C. Pieczemy 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2016 14:00
bardzo dobra
IwonaDD 28.01.2014 14:53
musiało byc pyszne
mysza75 24.11.2013 15:57
pyszna łopatka
w mojej kuchni 20.08.2013 13:36
dla mnie dobry obiad podano...
jordi 14.08.2013 08:11
na pewno pyszne mięsko
IwonaKa 22.07.2013 12:24
z jabłkiem jeszcze nie jadłam,na pewno smaczne mięsko
ONY_za_kare 07.07.2013 16:29
musi być pyszna
Róża1 13.06.2013 14:16
lubię mięso z owocami:-)
Alex_M 10.06.2013 15:16
pyszne miesko!
Katarzyna59 10.06.2013 07:53
bardzo smacznie wygląda
gosia1988 09.06.2013 19:42
fajne danie
bogusia19 09.06.2013 19:27
super pomysł na danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak