Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
sól i pieprz
majeranek
Czosnek suszony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej 1/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka

Łopatkę myjemy i dokładnie osuszamy. Do oleju wsypujemy wszystkie przyprawy poza solą. Solą obsypujemy mięso z każdej strony. Resztę przypraw rozprowadzamy w oleju i taką marynatą smarujemy mięso z każdej strony. Odkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Pieczemy około godziny w 180 stopniach z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.12.2015 19:18
Smaczne mięso.
ben-ka 16.12.2015 18:04
Lubię pieczone mięsko.
w mojej kuchni 16.12.2015 16:59
Pyszne do pieczywa
Damiano
Damiano 16.12.2015 16:34
smaczne mięsko
Futka 16.12.2015 14:21
Przepyszne mięsko :)
Czyki 16.12.2015 12:49
Pyszne mięsko do kanapek:)
kuchcik89 16.12.2015 12:35
domowa wędlinka jest najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak