Pieczona łopatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • sól i pieprz

  • majeranek

  • Czosnek suszony Prymat

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • olej

    1/4 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę myjemy i dokładnie osuszamy. Do oleju wsypujemy wszystkie przyprawy poza solą. Solą obsypujemy mięso z każdej strony. Resztę przypraw rozprowadzamy w oleju i taką marynatą smarujemy mięso z każdej strony. Odkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Pieczemy około godziny w 180 stopniach z termoobiegiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.12.2015 19:18
Smaczne mięso.
ben-ka 16.12.2015 18:04
Lubię pieczone mięsko.
w mojej kuchni 16.12.2015 16:59
Pyszne do pieczywa
Damiano 16.12.2015 16:34
smaczne mięsko
Futka 16.12.2015 14:21
Przepyszne mięsko :)
Czyki 16.12.2015 12:49
Pyszne mięsko do kanapek:)
kuchcik89 16.12.2015 12:35
domowa wędlinka jest najlepsza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat