Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dkg
czosnek 3 ząbki
miód 1/2 łyżki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 2 łyżki sosu teriyaki i 1/2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego miód, sos teriyaki, przyprawy i olej.
Krok 1 - Pieczona łopatka foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczona łopatka foto
3
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Krok 3 - Pieczona łopatka foto
4
Następnie mięso z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia.
Krok 4 - Pieczona łopatka foto
5
Torebkę zamknąć. Mięso w torebce ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Pieczona łopatka foto
6
Mięso piec w 180 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczone mięso podzielić na porcje.
Krok 6 - Pieczona łopatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 08.05.2014 08:52
Pyszne mięsko :-)
Czyki 08.05.2014 07:39
Wspaniale przyrządzona i na obiadek i na kanapkę też będzie pyszna:)
luna76 07.05.2014 19:13
Najlepsza!!!!
Krzysztof15 07.05.2014 18:17
pyszna łopateczka
Lidzia 07.05.2014 17:16
Pyszna na gorąco i na zimno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak