Pieczona łopatka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,60-1,80 kg
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyzeczka
  • tymianek

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

#pieprz czarny grubomielony Prymat
#sól
#pieprz
#oliwa 5-6 łyżek
#ocet balsamiczny
#miód naturalny 1 łyzka
#kucharek 1łyżeczka

Przygotowanie
Mięso dokładnie umyć , oczyścić i osuszyć. Następnie wszystkie składniki utrzeć na papkę i namazać nią mięso . Pozostawić w emaliowanym naczyniu w chłodnym miejscu na całą dobę . Potem w naczyniu żaroodpornym ( lub w rękawie) piec w oiekarniku ok 1,5 godziny.Przez pierwsze pół godz w wysokiej temp250*C potem zmniejszyć na 180*

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 29.08.2013 18:21
Pyszne danie :)
Motorek 17.08.2013 08:58
smaczne mięsko
Łukasz15 06.08.2013 11:58
Taki pieczony boczuś jest super!
IZABELA29 19.05.2013 10:13
lubię taka i to bardzo
barbara11561 19.05.2013 01:36
Świetny kawałek mięsa,na zimno i na ciepło:)
Alex_M 06.05.2013 09:42
pysznie wyglada :)
Granita 23.03.2013 03:31
pyszne mięsko
romanrafal 12.01.2013 08:19
pyszne mięsko
czekoladka_m 08.06.2012 19:49
takie mięsko to jest pychotka!!
Rybciia 29.05.2012 12:00
smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat