Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kukurydza z dipem czosnkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 2-3 sztuki,
masło 1/3 kostki
sól
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 3 łyżki
woda 2 łyżki
koperek ,pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kukurydza z dipem czosnkowym

Sos mieszamy z wodą do połączenia składników- następnie dodajemy majonez i jogurt i całość dokładnie mieszamy. Oczyszczoną kukurydzę dzielimy na kawałki. Każdą smarujemy masłem (dokładnie z każdej strony) i oprószamy solą. Układamy na blaszce i podlewamy odrobiną przegotowanej wody. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni(z termoobiegiem) i pieczemy ok. 20-25 minut.
Sos podajemy do pieczonej kukurydzy którą przed podaniem posypujemy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.09.2013 16:54
swietny pomysl
aniagdz 25.09.2013 14:04
ale fajne;) muszę wypróbować
joanna__s 25.09.2013 08:44
Świetnie wygląda.
smerfetka79 24.09.2013 23:33
zdecydowanie:) i szczerze polecam
gosia561 24.09.2013 23:30
dobry dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak