Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1,2 kg
  • olej

    z cytryną i bazylią 50 ml
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżeczki
  • marchew

    1 szt
  • cukinie małe

    1 szt
  • pieczarki

    8 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw foto
Karkówkę kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z cytryną i bazylią oraz musztardę miodową. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Krok 2 - Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw foto
Marchewkę oraz cukinię obieramy i kroimy w kółeczka.
Krok 3 - Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw foto
Papryki kroimy w cienkie paseczki.
Krok 4 - Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw foto
Pieczarki kroimy w ćwiartki.
Krok 5 - Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw foto
Wszystkie warzywa mieszamy. Dokładamy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 29.05.2015 11:33
Super mięsko
VioletoweKucharzenie 29.05.2015 09:25
Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat