Pieczona karkówka z jagniecia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 łyżki
  • gruba sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • rozmaryn

  • bazylia

  • papryka

  • karkówka

    1 z jagnięcia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni. Okrajamy mięso z tłuszczu, następnie należy odkroić mięso od kręgosłupa i od każdego żebra. Nacieramy mięso oliwą. Posypujemy przyprawami i solą. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut. Możemy podać z sosem jabłkowo- miętowym ( przepis w mojej księdze). Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat