Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA KARKÓWKA Z CZATNEJEM (CHUTNEY) BRZOSKWINIOWYM

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1 kg

Czatnej z brzoskwiń

brzoskwinie w puszce 1 puszka
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
ocet winny 50 ml
cukier 30 gram
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA Z CZATNEJEM (CHUTNEY) BRZOSKWINIOWYM

1/ Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą, zostawić na noc w lodówce. Brzoskwinie pokroić na mniejsze części, cebulę obrać, posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować ok 15 sekund. Można to zrobić blenderem ale dużo dłużej.

2/ W naczyniu do zapiekania położyć mięso i dokładnie z każdej strony, grubo posmarować sosem, resztę sosu wlać do naczynia. Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200-220 stopni. Podawać z ryżem i świeżą sałatą. (ja piekłam w dwóch naczyniach mała i dużą porcję mięsa, bo miałam w dwóch różnych kawałkach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slawoj1963 30.09.2016 18:13
super obiadek mimo małej zmiany zamiast musztardy miodowej dijon (taką akurat miałem) i miód po jednej kopiastej łyżeczce
gosia1988 23.03.2015 16:12
pyszne danie na obiad
jasiek 23.03.2015 14:20
smakowite mięsiwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak