Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

PIECZONA KARKÓWKA Z CZATNEJEM (CHUTNEY) BRZOSKWINIOWYM

4.7
(12)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka
1 kg

Czatnej z brzoskwiń

brzoskwinie w puszce
1 puszka
cebula
1 szt
czosnek ząbki
2 szt
Kolendra cała Prymat
1 łyżka
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
ocet winny
50 ml
cukier
30 gram
rodzynki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA Z CZATNEJEM (CHUTNEY) BRZOSKWINIOWYM

1/ Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą, zostawić na noc w lodówce. Brzoskwinie pokroić na mniejsze części, cebulę obrać, posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować ok 15 sekund. Można to zrobić blenderem ale dużo dłużej.

2/ W naczyniu do zapiekania położyć mięso i dokładnie z każdej strony, grubo posmarować sosem, resztę sosu wlać do naczynia. Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200-220 stopni. Podawać z ryżem i świeżą sałatą. (ja piekłam w dwóch naczyniach mała i dużą porcję mięsa, bo miałam w dwóch różnych kawałkach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slawoj1963 30.09.2016 18:13
super obiadek mimo małej zmiany zamiast musztardy miodowej dijon (taką akurat miałem) i miód po jednej kopiastej łyżeczce
gosia1988 23.03.2015 16:12
pyszne danie na obiad
jasiek 23.03.2015 14:20
smakowite mięsiwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak