Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA Z CZATNEJEM (CHUTNEY) BRZOSKWINIOWYM
1/ Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą, zostawić na noc w lodówce. Brzoskwinie pokroić na mniejsze części, cebulę obrać, posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować ok 15 sekund. Można to zrobić blenderem ale dużo dłużej.
2/ W naczyniu do zapiekania położyć mięso i dokładnie z każdej strony, grubo posmarować sosem, resztę sosu wlać do naczynia. Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200-220 stopni. Podawać z ryżem i świeżą sałatą. (ja piekłam w dwóch naczyniach mała i dużą porcję mięsa, bo miałam w dwóch różnych kawałkach).
2/ W naczyniu do zapiekania położyć mięso i dokładnie z każdej strony, grubo posmarować sosem, resztę sosu wlać do naczynia. Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200-220 stopni. Podawać z ryżem i świeżą sałatą. (ja piekłam w dwóch naczyniach mała i dużą porcję mięsa, bo miałam w dwóch różnych kawałkach).