Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka w ziołowej marynacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
oliwa 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
kolendra Prymat do smaku 1 łyżka
ząbek czosnku 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka w ziołowej marynacie

Kroki postępowania

1
Karkówkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Pieczona karkówka w ziołowej marynacie foto
2
Do szklanki wlać oliwę, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczona karkówka w ziołowej marynacie foto
3
Natrzeć karkówkę powstałą marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na całą noc. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 3 - Pieczona karkówka w ziołowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.02.2017 08:32
smaczna sztuka mięsa
edytazaw89@wp 09.02.2017 22:39
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak