Pieczona karkówka w miodzie

Pieczona karkówka w miodzie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    2-3 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Goździki całe Prymat

    35-40 szt
  • majeranek do samku

  • kucharek do smaku

  • ketchup

    4 łyżki
  • karkówka

    2,5 bez kości
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczona karkówka w miodzie

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona karkówka w miodzie foto
Mięso opłukać, dokładnie osuszyć i powbijać do niego goździki, mniej więcej w równej odległości na całej jego powierzchni.
Krok 2 - Pieczona karkówka w miodzie foto
Miód wymieszać z ketchupem, musztardą oraz przetartym czosnkiem. Cały czas mieszając dolewać oliwę i dodać przyprawy. Mieszać tak długo, aż uzyskamy konsystencję majonezu. Odstawić na ok. 10 min. Następnie mięso nasmarować bejcą i przełożyć do naczynia, w którym się będzie piekła. Schować na noc do lodówki.
Krok 3 - Pieczona karkówka w miodzie foto
Następnego dnia wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 60 min. od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

irenka 08.02.2014 20:37
ale pyszności,coś dla mnie
adelajda 30.11.2013 22:19
Bardzo smaczne połączenie :)
ONY_za_kare 30.11.2013 11:45
pyszne mięsko
fotoviderek 29.11.2013 07:26
Wspaniałe mięsko palce lizać :)
norweska20 27.11.2013 18:16
pyszne i apetycznie podane
Alex_M 27.11.2013 16:12
rewelacyjna karkóweczka :)
6zer
6zer 27.11.2013 10:23
coś dla mnie
Konczi 27.11.2013 08:50
wygląda rewelacyjnie
w mojej kuchni 27.11.2013 08:04
ale smakołyki podano..
Krzysztof15 27.11.2013 07:34
bardzo lubie takie mieso

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat