Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1 kg (bez kości)
cebula biała 4 sztuki
czosnek ząbki 4 ząbki

Marynata

ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
pieprz duża szczypta
olej rzepakowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą i czosnkiem

1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Robimy nacięcia nożem i wciskamy do nich przekrojone na połowy ząbki czosnku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki.

2. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Pieczemy około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu przypaloną cebulkę zdejmujemy z mięsa. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej132 18.11.2015 17:39
smaczny przepis :)
berys18 18.11.2015 07:45
fajny pomysł na karkówkę
misia53 17.11.2015 23:58
Wspaniałe miesko!
Renataj 17.11.2015 19:59
Bardzo smaczne mięsko:)
Joannasz3190 17.11.2015 15:06
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak