Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą i czosnkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka wieprzowa

    1 kg (bez kości)
  • cebula biała

    4 sztuki
  • czosnek ząbki

    4 ząbki

Marynata

  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • pieprz

    duża szczypta
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Robimy nacięcia nożem i wciskamy do nich przekrojone na połowy ząbki czosnku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wrzucamy mięso, dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki.

2. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Pieczemy około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu przypaloną cebulkę zdejmujemy z mięsa. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andrzej132 18.11.2015 17:39
smaczny przepis :)
berys18 18.11.2015 07:45
fajny pomysł na karkówkę
misia53 17.11.2015 23:58
Wspaniałe miesko!
Renataj 17.11.2015 19:59
Bardzo smaczne mięsko:)
Joannasz3190 17.11.2015 15:06
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat