Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA KARKÓWKA POD ZIOŁOWĄ PIERZYNĄ Z DOMOWYM CHRZANEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa 4-6 łyżek
Bazylia suszona Prymat do smaku
chrzan domowy
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
karkówka 4 grube bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA POD ZIOŁOWĄ PIERZYNĄ Z DOMOWYM CHRZANEM

Kawałki karkówki rozkładamy na folii aluminiowej, kładziemy na nią pokrojoną cebulę i czosnek. Posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Rozrzucamy ziela i liście laurowe, a na końcu polewamy oliwą. Zawijamy szczelnie folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 1 1/2 godz. Oczywiście sprawdzamy po tym czasie, czy rzeczywiście jest rozpływająca. Chrzan przyrządzamy, przepis znajduje się w mojej książce. Podajemy kawałek z odrobiną chrzanu.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak