Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka i puree ziemniaczane z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki lub łopatki wieprzowe 4 plastry
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
oliwa
ziemniaki 500 g
masła 2 łyżki
mleka-podgrzac 1 szkl
koper świeży pęczek
rękaw do pieczenia
cheddar 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka i puree ziemniaczane z serem

Plastry mięsa nacieram oliwa,pieprzem i przyprawą kebab-gyros.Przekładam do rękawa do pieczenia , piekę w 200C przez 1godz.

Ziemniaki obieram ,myję i gotuję w osolonej wodzie do miękkości.Odcedzam przeciskam przez praskę dodaje masło,mleko mieszam następnie dodaje ser i posiekany koperek znowu mieszam.
Na talerz wykładamy mięsko,ziemniaczki i dowolną surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 19.03.2013 14:39
aż ślinka cieknie
miki47 19.03.2013 13:51
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak