Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 2 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
ząbki czosnku 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Mięso natrzeć przyprawami. Czosnek obrać, pokroić w zapałki. Mięso naszpikować czosnkiem (nakłuwać mięso czubkiem noża i wkładać czosnek). Owinąć w folię mięso. Mięso włożyć na noc do lodówki. Piec w 200 stopniach przez ok. 3 h w naczyniu żaroodpornym. Po 1 h temperaturę zmniejszyć do 180 stopni. W trakcie pieczenia mięso można polewać tłuszczem, który wytopi się z mięsa. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak