Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Rozmaryn suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę nacieramy solą, majerankiem, rozmarynem, liściem laurowym i zostawiamy na noc. Następnie mięsko przekładamy do brytfanki i pieczemy godzinę w temp. 180 C.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mira85 25.11.2014 08:46
Doomowa, jak tu smacznie
Ola1984 25.11.2014 07:13
Bardzo lubię pieczone mięsko zarówno do kanapek jaki i do obiadu.
Wafelek2601 24.11.2014 22:22
Uwielbiam domową karkówkę
IKrakowianka 24.11.2014 21:31
uwielbiam taką
Renataj 24.11.2014 20:38
Domowa karkówka najlepsza:)
Mama niejadka 24.11.2014 19:52
Super mięsko
Lis 24.11.2014 19:39
Aż ślinka cieknie:)
ania2610 24.11.2014 19:34
bardzo lubię pieczoną karkóweczkę
Aleksandra/Olcia 24.11.2014 19:10
super mięsko
marcia7 24.11.2014 17:03
dobre mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat