Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata do mięs klasyczna Prymat 10 łyżek
czosnek 3 ząbki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć dokładnie rozgniecionym czosnkiem, solą oraz marynatą, Odstawić na 2-3 godziny. Następnie owinąć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z sosem.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 01.02.2014 16:06
pyszne mięsko
gibli 24.01.2014 08:45
lubię taką karkówkę:)
artur7 14.01.2014 14:18
pysznie smakuje z sosem zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak