Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kucharek w płynie
karkówka 1,5-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy kucharkiem i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 06.01.2014 13:50
pyszna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak