Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona karkówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
gałka muszkatałowa
majeranek z czosnkiem
kminek
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona karkówka

Wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty czosnek mieszamy w miseczce z olejem. Taką marynatą smarujemy karkówkę i wstawiamy ją do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyciągamy karkówkę i przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy około 2 godzin (godzina na kilogram karkówki, więc jak mamy karkówkę 1kg to pieczemy ją godzinę) w temp. 180 stopni. Świetnie smakuje na kanapce z ćwikłami i chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.06.2013 21:48
ostatnio byłam na warsztatach kulinarnych na temat wieprzowiny i dużo dowiedziałam się o tym jak piec mięso - teraz piekę je w niższych temperaturach a jest dużo smaczniejsze
Megg 23.06.2013 20:32
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak