Pieczona karkówka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbek
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1/2 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • olej słonecznikowy

    3 łyżka
  • karkówka

    5 bez kości
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką w proszku, nacieramy przyprawą do wieprzowiny, nacieramy czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mięso umieszczamy w naczyniu, wlewamy 3 łyżki oleju, przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie plastry karkówki umieszczamy w rękawie do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Po tym czasie rozcinamy rękaw i przypiekamy mięso na termoobiegu przez ok. 5 do 7 minut w zależności od upodobań.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 23.04.2012 22:49
fajna;))
Papryczka 03.04.2012 19:58
apetyczna
roboking 11.03.2012 12:09
Nie ma to jak kawałek mięska.
olkaaa 25.02.2012 14:42
uwielbiam
cooleczka 15.02.2012 17:37
smakowita
1j1o1l1a1 24.01.2012 15:16
nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
1j1o1l1a1 24.01.2012 15:16
nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
fasola 16.01.2012 16:22
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat