Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki z karkówki 4 grube
cebula 1 sztuka
sos sojowy 8 łyżek
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Mięso myjemy,osuszamy.Cebulę obieramy,kroimy w grube plastry.Obkładamy mięso,skrapiamy sosem sojowym i olejem.Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny(im dłużej tym lepiej-nawet na 24 godziny).Przygotowane mięso osączamy,lekko osuszamy,układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy około 8 minut z każdej strony.Od czasu do czasu skrapiamy marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 05.12.2013 09:31
bardzo smakowita
Grażyna13 07.06.2012 15:24
smakowita :)
Krystyna32 13.02.2012 08:38
extra
irenka 11.01.2012 20:35
smaczna
berys18 05.01.2012 17:00
z sosem sojowym nie robiłam, super
rutynka 26.11.2011 10:59
pycha
ronald88 18.06.2011 16:27
super
Edyta38 07.06.2011 09:18
extra
Teresa19 20.05.2011 11:17
SUPER KARKÓWECZKA
Justyna Jussstiii 18.05.2011 08:22
smaczne
AgaS10 16.05.2011 20:15
smaczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak