Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kg
  • pieprz kolorowy

  • zioła prowansalskie

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę natrzeć połączonymi razem przyprawami, odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.
Następnie karkówkę przełożyć do folii aluminiowej, zawinąć mięso i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.
Piec 1,5 godziny.
Po tym czasie ostudzić gotową karkówkę i pokroić w grube plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat