PIECZONA KARKÓWKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1-1,5 kg
  • ząbki czosnku

    4 ząbki
  • olej

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać olej, ząbki czosnku oraz przyprawy. Dokładnie natrzeć przygotowaną mieszanką mięso, przykryć i odstawić na noc do lodówki.

2/W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, polać 1/4 szklanki wody i piec ok 1-1,2 godziny w temperaturze ok 200 stopni. Upieczone mięso, podzielić na porcje i polać gotowym sosem pieczeniowym. Podawać z surówkami i pieczonymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 31.03.2015 12:25
apetycznie podane, i te ziemniaczki mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat